Nogometna reprezentacija Hrvatske nalazi se u Oslu gdje očekuje nedjeljni sraz s domaćinom u sklopu bitke za osiguravanje mjesta u ždrijebu završnog turnira dogodine u Francuskoj. Put na EURO 2016 je posut trnjem nakon mršavog boda protiv Azerbejdžana Roberta Prosinečkog u četvrtak.

“Mi smo još u prednosti nad Norveškom. Oni imaju imperativ pobjede, mi ga nemamo. Ulog je velik, ali sve je u našim rukama. U susretu protiv Norveške javnost može očekivati Hrvatsku koja će dati sve od sebe kako bi pobijedila i odmaknula se na četiri boda u odnosu na Norvešku. Sve ovisi o nama, sve je još u našim rukama. Vjerujem da ćemo sutra pokazati novo lice “, citirajući izbornika Niku Kovača piše reporter Slobodne Dalmacije iz Norveške.

Kakvu doktrinu Norveške priželjkujete?

“Volio bih da Norvežani traže igru, ali nisam baš siguran u to. Znaju oni dobro našu pojedinačnu kvalitetu. Bit će malo prostora za odigravati pasove, ali treba izvući pozitivan rezultat. Oni moraju igrati otvoreno i tražiti pobjedu, nama odgovara i neriješeno.”

Na spekulacije o navodnom nezadovoljstvu vodstva HNS-a njegovim radom i mogućnošću otkaza ako se u Oslu stvari ne budu odvijale sukladno optimističnim vibracijama, izbornik Niko Kovač odgovara:

“Prva priča koja čujem. Nisam ovih dana otvorio nijednu našu stranicu. Što se piše i govori na to ne možemo utjecati. Možemo utjecti samo na ono što je na terenu. Ja dajem sve svoje u Božje ruke. Što god dragi Bog odluči bit će tako”.

 

Komentiraj