Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je poletjela prema Kijevu, gdje ih u ponedjeljak očekuje odlučujući susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. ‘Vatrenima’ samo pobjeda protiv Ukrajinaca osigurava playoff. Sa reprezentativcima je otputovao i novi izbornik Zlatko Dalić, koji je novinarima dao prvu izjavu otkako je jutros na klupi reprezentacije zamijenio Antu Čačića.

“Nisam puno razmišljao, hvala na povjerenju koje mi je ukazano. Svjestan sam situacije koja je pred nama, ali ne bojim se ničega. Vjerujem u ovu reprezentaciju, u ove dečke i mi smo spremni”, rekao je novinarima Dalić. Dodao je da će razgovarati s reprezentativcima i pokušati vratiti povjerenje. “To su igrači koji igraju kvalitetan nogomet. Možda malo fali nekog naboja… Znam da nije lako, ali nisam opterećen s ničime”, rekao je.

Nije htio komentirati eru Ante Čačića i što je pošlo po zlu u posljednje četiri utakmice. “Neću govoriti o prošlosti niti se vraćati natrag. Gledam sam Ukrajinu i što je moguće napraviti u ova dva dan”, rekao je Dalić koji u ponedjeljak sigurno ne može računati na ozlijeđenog Marcela Brozovića, a upitan je i Mario Mandžukić.

“Ovo mi je najteži zadatak u životu i najveći izazov. I prije sam rekao da sam spreman, nisam se nikome nametao, ja sam svoje napravio za tih sedam godina vani. Tu sam, poziv hrvatske reprezentacije se ne odbija”, zaključio je.

Komentiraj