Vatikan je u srijedu odbacio napise talijanskih medija koji kažu kako papa Franjo ima tumor na mozgu, nazivajući ih ‘ozbiljno neodgovornim’. Novine Quotidiano objavile su kako je papa otputovao u Toskanu helikopterom kako bi posjetio svjetski poznatog japanskog neurokirurga.

“Papa ima malu tamnu mrlju na mozgu, ali nije potrebna operacija”, piše talijanski list. Glasnogovornik Vatikana ta je izvješća nazvao potpuno neutemeljenima. “Kao što svi vide, papa obavlja svoje izuzetno intenzivne aktivnosti na apsolutno normalan način”, rekao je otac Federico Lombardi.

Novine su citirale neimenovanog zaposlenika klinike u Pisi, koju je navodnbo papa posjetio prije nekoliko mjeseci, a urednik lista kaže kako je demantij Vatikana potpuno očekivan i razumljiv.

Vijest je objavljena samo nekoliko dana prije završetka sinode o obitelji, na kojoj sudjeluje 279 biskupa iz cijelog svijeta. Sastanak se smatra jednim od ključnih testova pape Franje jer se bori sa stavom Crkve o istospolnim zajednicama, kontracepciji i odbijanju pričesti razvedenim i ponovno vjenčanim katolicima.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.