Županijskom izbornom povjerenstvu u Varaždinu HDZ je u srijedu predao kandidaturu Alena Runca za varaždinskog župana te kandidaturu liste 41 vijećnika za Županijsku skupštinu.

Nakon predaje kandidature, za koju je prikupio 5622 potpisa, Runac je rekao da u nju ulazi iskreno, pošteno i čistog obraza.

“Iza mene ne stoje afere, iza mene ne stoje dugovi, iza mene ne stoje uništena poduzeća. Iza mene stoje rezultati na sportskom, privatnom i poslovnom planu”, rekao je kandidat HDZ-a za varaždinskog župana.

Istaknuo je da iza njega stoji tim sposobnih ljudi koji su se dokazali u svojim poslovima te kako vjeruje da će pobijediti.

Runac je bivši hrvač, a danas predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina. Kandidati za njegove zamjenike su vlasnik OPG-a Mladen Jakopović i Lidija Petrinjak, djelatnica Centra za socijalnu skrb u Ivancu.

Osim kandidature za župana, HDZ je s HSLS-om predao i zajedničku kandidacijsku listu za Županijsku skupštinu na kojoj su 22 žene i 19 muškaraca.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak izjavio je da su listom pokrili područje cijele županije i širok spektar zanimanja i djelatnosti.

“Na listi imamo pripadnike braniteljske populacije, poduzetnike, obrtnike, vijećnike, voditelje OPG-ova, radnike.

Smatram da smo napravili kvalitetnu listu, s prosječnom dobi od 45 godina. Imamo i jednog pripadnika nacionalnih manjina. To su naši susjedi, kolege s posla i uključujemo ih u politički život”, rekao je Stričak i dodao da i za varaždinskog župana i za Županijsku skupštinu očekuju vrlo dobar rezultat.

Komentiraj