Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 38 godina.

Sumnja se da je 27. srpnja oko 22 sata u ulici Vladimira Nazora u Varaždinu iskoristio odsutnost uposlenika jednog poduzeća i iz dvorišta otuđio teretno vozilo marke Renault Master. Policijski je službenik u petak, 28. srpnja oko 0:50 sati uočio traženo vozilo te je uporabom svjetleće ‘stop tablice’ na mostu derivacijskog kanala Hrženica zaustavio kombi vozilo koje je prethodno otuđeno na području Varaždina.

Nakon što je policijski službenik prišao vratima vozila, osumnjičeni ih je otvorio i naglo krenuo vozilom unatrag. Pritom je vratima vozila udario policajca koji je pao na kolnik, dok se isti vozilom kretanjem unazad zabio u zaštitnu ogradu, a potom se udaljio u smjeru Preloga. Policijski je službenik zadobio ozljede na oba lakta i koljenu te mu je pružena medicinska pomoć. Kombi vozilo je naknadno pronađeno u mjestu Sveti Đurđ.

Policijski službenici su u subotu, 29. srpnja, osumnjičenog uz kaznenu prijavu za kaznena djela ‘Napad na službenu osobu i Nedozvoljena uporaba tuđe pokretne stvari’ predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Komentiraj