Ivana Vrdoljak Vanna koja će 20. studenog uz pratnju Zagrebačke filharmonije nastupiti u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, rasprodala je taj koncert pa će tako na najljepši mogući način – uz prepunu dvoranu – obilježiti 25 godina karijere.

Vanna se glazbom bavi otkad je kao 17-godišnjakinja pobijedila na natjecanju mladih talenata “Prvi pljesak”, a nedugo potom upoznali su je s Ilanom Kabiljom, sinom legendarnog Alfija Kabilja. Ilan Kabiljo u to je vrijeme u grupi Boa svirao udaraljke, a Vanna je počela pjevati prateće vokale. Nastupali su zajedno i kao duet Ilan & Ivana te 1990. godine na “Zagrebačkom festivalu” osvojili prvu nagradu. Nakon toga su se upoznali s Boytronicom i D’Knockom, s kojima je Vanna počela raditi u grupi ET koja ju je proslavila.

Iako će ovo biti njezin četvrti solistički koncert u Lisinskom, Vanna nikada u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije priredila solistički nastup uz pratnju ovakvog orkestra kao što je Zagrebačka filharmonija, pa će koncert, prigodnog naziva “Ispuni mi želju”, biti svojevrsno ostvarenje njezine želje da svojoj publici pruži potpuno novi doživljaj. Njezine pjesme, te poneki svjetski hit tim će povodom dobiti nove aranžmane prilagođene izvedbi velikog simfonijskog orkestra, a spoj Vannina glasa i vrhunskog orkestra, bit će novo iskustvo za ljubitelje glazbe.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije 20. studenog ravnat će maestro Zdravko Šljivac. Aranžmane za pjesme napravit će mladi, talentirani glazbeni aranžeri; Ante Gelo, Goran Kovačić, Ivan Popeskić, Olja Dešić i Filip Šljivac.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture