Splitski su vatrogasci od subote popodne i tijekom noći imali deset vatrogasnih intervencija gaseći kontejnere za  smeća u različitim dijelovima grada, te jednu u stanu gdje je gorio lonac na štednjaku, doznaje se u nedjelju u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

 Prvi od kontejnera gorio je u gradskom predjelu Brodarica u subotu oko 16 sati, a sat vremena kasnije u istoj četvrti u ulici Hrvatske mornarice zapaljeno je još pet kontejnera za smeće.

  Vatrogasci su sinoć i po treći put intervenirali na Brodarici gdje je netko zapalio dva kontejnera u Terzićevoj ulici kod prodajnog centra Joker.

 Sinoć oko 20,30 sati gorio je i kontejner u središtu Splita kod Biskupove palače, pola sata prije ponoći vatrogasci su pozvani na intervenciju zbog požara čempresa u blizini ambulante u četvrti Sučidar, te oko 1 sat u Zrinsko Frankopansku ulica gdje je kod Tehničke škole gorio – kontejner!
 U noći oko 1,40 sati splitski su vatrogasci ponovno izašli na intervenciju u Vijugastoj ulici gdje se u stanu zapalio –  lonac na štednjaku.  Posljednja intervencija bila je jutros u 5,10 sati kada su pomagali da se u Smiljanićevoj ulici otključa garaža HVIDR- e.
Inače, pošast paljenja kontejnera u Splitu traje već dulje vrijeme i godišnje ih se spali nekoliko stotina. Ponekad od vatre mogu stradati i oštetiti se i automobili parkirani pored njih.
 Kontejneri se najčešće pale za vrijeme nogometnih utakmica u gradu i tijekom blagdana te vikendima. Pale se u kasnim noćnim satima, a nekad i danju, na različite načine, otvorenim plamenom na papir u kontejneru, bacanjem petardi ili bengalki.

Komentiraj