Francuski reprezentativac Mathieu Valbuena po prvi je put javno progovorio o svom suigraču iz reprezentacije Karimu Benzemi, koji je uključen u ucjenu oko snimke seksa. Benzema je pod istragom zbog umješanosti u pokuišaj ucjene suigrača. Odvjetnik zvijezde Real Madrida poručuje kako je Benzema nevin.

Izbori su za francuski tisak rekli kako su se ucjenjivači javili Benzeminom rođaku kako bi ga uključili u ucjenu. Izvor blizak istrazi za agenciju AFP je rekao kako je 27-godišnji Benzema istražiteljima ispričao kako je 31-godišnjem Valbueni spomenuo snimku u ime ‘prijatelja iz djetinjstva’.

Valbuena je za Le Monde ispričao kako mu je Benzema indirektno rekao kako će ucjenjivačima trebati platiti kako bi snimku dobio natrag. “Nije bio agresivan, niti je konkretno pričao o novcu. Ali kada netko inzistira na tome da se s nekim sastanem… hm… Nikada nisam upoznao nikoga tko bi snimku besplatno uništio samo zato što me vole. Ljude se ne bi trebalo tretirati kao idiote”, rekao je Valbuena.

Rekao je kako je vrlo razočaran te dodao kako njegovi odnosi s Benzemom nisu toliko iskreni koliko Benzema tvrdi. Nakon što je Valbuena policiji prijavio pokušaj ucjene, kaže kako ga je Benzema nazvao uz posredstvo jednog zaposlenika Lyona, kluba u kojem Valbuena igra. “Mat, moje ime je u javnosti. Što se događa? Ne mogu biti umiješan u ovakve stvari”, navodno mu je tada rekao.

“Morat ćemo sve zanijekati inače će krenuti ludilo. Imam kćer”, dodao je u razgovoru benzema. Njegov odvjetnik tvrdi kako je napadač Reala nevin te kako nije sudjelovao ni u kojoj mjeri u ucjeni ili pokušaju ucjene.

Ako se dokaže da je Benzema kriv, mogao bi u zatvoru provesti najmanje pet godina.

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.