Američki državni tajnik John Kerry zatražio je u ponedjeljak prekid sukoba između Izraela i Palestinaca, pozivajući obje strane na suzdržanost i potvrđujući da će se sljedećih dana susresti s izraelskim premijerom i palestinskim predsjednikom.

“Želimo da se uspostavi mir i da nasilje prestane”, kazao je Kerry na konferenciji za tisak u Madridu pored španjolskog kolege Josea Manuela Garcije Margalla.

Zapadnu obalu i Istočni Jeruzalem već dva i pol tjedna potresa eskalacija nasilja koja ulijeva strah od nove palestinske pobune intifade.

Kerry je potvrdio ono što je rekao u nedjelju u Parizu o “finalizaciji” susreta ovog tjedna s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, u Njemačkoj, te razgovora s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom na Bliskom istoku.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.