U 11 sati počela je izvanredna press konferencija ministra Ostojića. Riječ će biti o izbjeglicama, ali i o Liniću. N1 televizija objavila je kako je Ostojić najavio pressicu zbog Linićevih “objeda i lažI”.

“I javnost je iscurio dokument, što nije najvažnija tema. Čak i Linić bi se trebao držati zakona. Na dokumentu piše što bi se trebalo s njim. Ovo nije prvi dokument koji je iscurio. I prije dva tjedna je iscurio dokument o Jozi Kalemu. Mora se istražiti curenje. Ja sam pitao na što imam pravo, je li prijavljen sigurnosni incident. Ja ne istražujem ”

“Milanović apsolutno nikad u životu nije sreo Marija Bertinu, niti mu pada na pamet da se miješa u policijski posao. Radi se otvaranju starih tema u predizborno vrijeme. “20. lipnja 2014. Linić je dao jedan intervju u kojemu je govorio o istim ovim stvarima koje su ga sad odjednom pogodile. Ista tema prije više od godinu dana.”

“Policija ima obavezu provjeriti određene navode da bi otklonili sumnju da ne bi došlo do lažnog optuživanja prije provođenja izvida.”

“Lažna informacija koja je danas objavljena u nekim medijima, istragu je moguće pokrenuti samo od strane državnog odvjetnika, a toga nema. A to zna Slavko Linić, jer bi znao da je pokrenut postupak skidanja imuniteta”.

“Bez obzira o kome se radilo, policija mora istražiti sve. Slučaj o Liniću je završen temeljem zakona i sve je čisto. Ponavljam, istrage nije bilo nema je ni danas, ali ne smije se slati poruka da se neki ne smiju provjeravati”

“Zakonski se sve mora provjeriti. Bez obzira o kome se radi. Očito je da dokumenti izlaze van u dijelovima i to kako paše onima koji ih dilaju.”

Prošle godine Linić je tvrdio da je 24. travnja prošle godine zatražio da ga primim. Imamo priliku raskrinkati sad tko tu laže. Poznavajući Slavka Linića, i vi ga znate, znate da Linić ne bi zatražio prijem kod nikoga. On je izjavio da sam se ja žalio na nezakonito 22. travnja je policija podnijeal kaznenu prijavu protiv Nade Čavlović Smiljanec, u tom trenu Linić netzna za tu prijavu jer bi to bio propust. U trenu kad je to predano DORH-u ja sam izvijestio Milanovića i Linića.  Linić je tada odlučio napraviti internu istragu, ustvrdio da ona nije kriva, i pokušao utjecati na nadležne organe. Ako idemo pitat tko tu laže, Slavko Linić. Primjerice, 3. travnja rekao je da je nikad nije ponudio ostavku, a u dokumentu piše da je u siječnju ponudio ostavku Milanoviću”.

“Ovo je pravna država, i svakoga se treba provjeriti”, ponovio je.

“U čemu je problem. Mislite li vi da treba donijeti propis prema kojemu Slvka Linića i njegove prijatelje ne treba provjeriti”

Ostojić je na početku press konferencije govorio o izbjeglicama i planu Europske unije o prihvatu izbjeglica. Kaže kako je izbjeglička kriza eskalirala, kvote su predložene i bez obzira na to Hrvatska će i dalje bit spremna primiti predložene brojke. “Hrvatska to može”, dodao je.

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor / Pixell
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.