HAJDUK – LEVSKI 1:0 u prvoj utakmici 2. pretkola Europa Lige. Gol je postigao Marko Futacs iz penala u 24. minuti.

HAJDUK – LEVSKI 1:0

Tijek susreta:

Kraj utakmice.
90′ Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.
86′ Najbolji Hajdukov igrač Erceg izlazi, mijenja ga Ohandza.
81′ Memolla je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Prohaskom.
79′ Velika prilika za Hajduk! 
Vlašić je u slalomu prošao tri igrača Levskog, ušao u kazneni prostor s lijeve strane i onda pucao metar od dalje stative.
78′ Velika prilika za Levski! Cvetković je cenatršutom s desne strane prebacio Nižića, Panajotov je uhvatio Hajdukovu obranu u raskoraku i sam glavom pucao sa šest metara, ali preko gola.

72′ Hamza je treći Hajdukov igrač sa žutim kartonom. Dobio ga je za bacanje lopte rukom nakon prekršaja.

69′ Dvije zamjene kod Levskog. Izlaze Mpia i Vutov, ulaze Bus i Gomez.

66′ Prva zamjena kod Hajduka. Kožulj se vraća nakon duge pauze zbog ozljede i ulazi umjesto Savvasa.

65′ Vutov je već peti igrač Levskog sa žutim kartonom, a dobio ga je i Hajdukov kapetan Nižić. Obojica zbog međusobnog guranja.

62′ Velika prilika za Hajduk! Erceg je najbolji Hajdukov igrač na ovoj utakmici, a to je pokazao i sada. Namjestio se na 20-ak metara od gola s lijeve strane i snažno desnicom opalio u bliži kut, ali Mitrev jedva brani iznimno opasan udarac koji je išao poluvisoko i uz samu stativu.

57′ Dva žuta kartona za igrače Levskog. Goranov ga je dobio za udaranje Tudora laktom, a Panajotov za prekršaj.

52′ Velika prilika za Hajduk! Vlašić ostavlja loptu Savvasu, a on odlično nalazi Futacsa, čiji udarac brani Mitrev.

46′ Počeo je drugi dio.

Kraj poluvremena.

Najvećim dijelom negledljiv prvi dio utakmice u kojoj je Hajduk postigao iznimno vrijedan gol, nakon kojeg su obje momčadi igrale kao da bi odmah potpisale da meč završi tim rezultatom.

45′ Odlična Vlašićeva akcija. Prvog suparnika izbacuje trkom, drugog varkom i onda centrira za Futacsa, ispred kojeg spašava iznimno zaposleni Pirgov.

40′ Erceg presijeca Mapukuovu loptu i opet sjajno prolazi po lijevoj strani, dodaje Hamzi, ali njegov udarac desnicom ide daleko od gola.

37′ Gotovo 15 minuta zatišja nakon Hajdukovog gola. Nastavlja se igra iz prve trećine prvog poluvremena; obostrano tvrda i oprezna, s ambicioznijim Hajdukom i greškama prilikom zadnjeg pasa sklonim Levskim.

24. minuta: GOOOL za HAJDUK! 1:0, strijelac MARKO FUTACS iz jedanaesterca. Brza akcija Hajduka i lopta dolazi do Savvasa na desnoj strani. Grk kreće u dribling, Pirgov ga ruši, a švedski sudac Mohammed Al-Hakim odmah pokazuje na penal. Futacs sigurno pogađa, šalje golmana Mitreva u lijevu, a loptu u desnu stranu.  

20′ Jablonski je prvi igrač sa žutim kartonom nakon što je srušio Ercega u nezadrživom prodoru po lijevoj strani, tijekom kojeg je prošao gotovo pola terena.

13′ Obostrano oprezna igra na početku utakmice. Hajduk naravno ambiciozniji, ali za sada bez prilike.

8′ Vlašićeva majstorija. U kaznenom prostoru primanjem lopte leđima i okretom šalje u prazno čuvara Pirgova, ali puca pokraj gola.

4′ Prva opasna situacija je pred Hajdukovim golom. Memolla i Erceg gube loptu, koju uzima Prohaska i sjajnim, dugim proigravanjem nalazi Narha. On pred gol šalje loptu koja prolazi sve igrače.

1′ Počela je utakmica na stadionu Hrvatski vitezovi!

19:00 Na Poljudu se održava festival Ultra, pa Hajduk ovu utakmicu kao domaćin mora igrati u Dugopolju.

18:30 Mali stadion “Hrvatski vitezovi”, kapaciteta 5 tisuća mjesta, davno je rasprodan, a bez obzira na veliku vrućinu, brojni Hajdukovi navijači satima prije utakmice počeli su s tekućim zagijavanjem.

Komentiraj