Sumnjivi automobil podigao je na noge londonsku policiju, vatrogasce i hitne medicinske službe, piše Independent. Svjedoci tvrde da je nekoliko helikoptera oblijetalo grad, a ulica u kojoj je zaustavljen sumnjivi kombi belgijskih tablica zatvorena je za promet zajedno s još nekoliko okolnih ulica. Uhićena su trojica muškaraca koji su se u srebrnom BMW-u nalazili, a prema riječima glasnogovornika policije oni su privedeni zbog sumnje da su ukrali automobil.

Policijski glasnogovornik je rekao da je cesta zatvorena nakon što je jedan automobil zaustavljen na raskrižju. “Trojica muškaraca koji su se nalazili u automobilu su uhićeni pod sumnjom da su ukrali vozilo”, rekao je glasnogovornik policije. “Trenutno se nalaze u pritvoru”, dodao je.

Slike iz zraka pokazuju kako se radi o srebrnom BMW-u belgijskih registracijskih oznaka. Policija je nakon zatvaranja ceste upozoravala vlasnike dućana u blizini da ne stoje blizu prozora.

Ovaj događaj dolazi samo osam dana nakon velikog terorističkog napada u Parizu, nakon čega su brojni gradovi povećali budnost iz straha od novih napada. Dodatnu zabrinutost izazvala je činjenica da je policija blokirala cestu zbog automobila belgijskih registarskih oznaka. Naime, velik broj napadača u prošlotjednom pariškom napadu živio je upravo u Belgiji.

Komentiraj