Međunarodni klimatski razgovori (COP21), koji trebaju početi u Parizu 30. studenoga, održat će se kao što je planirano, izjavio je u subotu francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius, dan nakon niza smrtonosnih terorističkih napada u Parizu.

 “COP21 mora se održati”, rekao je Fabius novinarima u Beču, navodi se u transkriptu koje je izdalo njegovo ministarstvo.

 “Održat će se uz pojačane mjere sigurnosti, to je apsolutno bitna akcija protiv klimatske neravnoteže i naravno da će se održati”, dodao je.
 Fabius je izjavio da je također naredio jačanje mjera sigurnosti u francuskim diplomatskim misijama i institucijama diljem svijeta.
 Dužnosnici iz gotovo 200 zemalja održat će razgovore od 30. studenoga do 11. prosinca u pokušaju sklapanja konačnog sporazuma kako bi ograničili globalno zatopljenje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.