U četvrtak, 17. rujna, na snagu stupa Pravilnik o provedbi Programa mlijeka u školama kojim se regulira provedba Programa potpore Europske unije za poboljšanje dostupnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u odgojno-obrazovnim ustanovama radi poboljšanja distribucije mlijeka i mliječnih proizvoda i poboljšanja prehrambenih navika djece, izvijestili su u ponedjeljak iz Ministarstva poljoprivrede.

Mjera je namijenjena učenicima prva četiri razreda osnovne škole, kojima podnositelj zahtjeva osigurava isporuku četiri mliječna obroka mjesečno za vrijeme trajanja školske godine. Potencijalni korisnici su sve osnovne škole, odnosno više od 160.000 učenika.

U državnom proračunu za 2016. rezervirano je 5,4 milijuna kuna za provedbu mjere. Podnositelji zahtjeva za dodjelu potpore mogu biti obrazovne ustanove, nadležna obrazovna tijela, dobavljači mlijeka školama, te organizacije osnovane isključivo u svrhu opskrbe korisnika školskim mlijekom, koje za tu namjenu moraju dobiti odobrenje Agencije za plaćanja.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da je Vlada u srpnju usvojilaNacionalnu strategiju za provedbu Programa mlijeka u školama za razdoblje od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. godine.

Svi dokumenti vezani uz sudjelovanje i provedbu tog programa dostupni su na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a osnovne upute, pojašnjenja i primjeri nalaze se namrežnim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.