Do iznenadne smrt zatvorenika u zadarskom zatvoru došlo je zbog zatajenja srca, utvrdila je odbukcija čiji su rezultati objavljeni tijekom posjete ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića zatvoru u Zadru.

“Tijekom posjete ministra Bošnjakovića završen je nalaz obdukcije Opće bolnice u Šibeniku koji je pokazao kako je do iznenade smrti došlo prirodnim putem, odnosno zbog zatajenja srca”, izvijestilo je ministarstvo na svojoj internetskoj stranici.

Ne navodeći identitet umrlog zatvorenika u ministarstvu pojašnjavaju da je Robert Rotar, 47-godišnji Slovenac sa zadarskom adresom, osumnjičen za nabavljanje, posjedovanje, prodaju i davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje u istražni zatvor zaprimljen 2. kolovoza i smješten “u sobu s još trojicom istražnih zatvorenika, površine 20 m² i zapremine 60 m³”.

“U četvrtak, 3. kolovoza 2017. godine u ambulanti Zatvora u Zadru obavljen je liječnički pregled, u skladu sa zakonskim odredbama, te mu je propisana odgovarajuća terapija, a u petak, 4. kolovoza 2017. godine oko 23 sata požalio se na bol u prsima i glavobolju te je pozvana Hitna medicinska pomoć koja mu je pružila liječničku pomoć, s naznakom kako nema potrebe za hitnom intervencijom.

U subotu 5. kolovoza 2017. godine, oko 10:10 sati, istražni zatvorenik se iznenada srušio u sobi u kojoj je bio smješten i pri tome udario glavom u rub stola te ostao bez svijesti. Službenici pravosudne policije i drugi zatvorenici odmah su mu pružili prvu pomoć te pozvali Hitnu medicinsku pomoć. Na daljnje pružanje medicinske pomoći istražni zatvorenik odvezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je, nažalost, u 11:05 sati preminuo.

O događaju je uprava Zatvora izvijestila I Policijsku postaju Zadar, Županijski sud u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru i obitelj preminulog istražnog zatvorenika”, navode u priopćenju.

Komentiraj