Prigodom obilježavanja Dana općine Kalnik u nedjelju je otvorena zgrada Doma zdravlja i održana svečana sjednica Općinskoga vijeća, a održana je i 4. izložba vina Kalničkih goric.

U kalnički Dom zdravlja uloženo je više od 328 tisuća kuna za zdravstvenu ambulantu, još nenamještenu stomatološku ambulantu i stambeni prostor za medicinsku sestru i liječnicu. Uređenje Doma zdravlja obavljalo se tijekom prošle i ove godine.  U obnovi je, uz Općinu Kalnik, sudjelovao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dom zdravlja su zajednički otvorili saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić i kalnički načelnik Mladen Kešer (SDP).

Održana je također 4. izložba vina Kalničkih goric. Dodijeljeno je 17 zlatnih, 22 srebrna i osam brončanih odličja i jedno priznanje.

Šampionom izložbe kalničkog vinogorja proglašeno je bijelo vino sorte “Manzoni” Davora Hrga, dok je šampionsko vino Varaždinskog vinogorja Traminac mirisavi vinarije Šafran iz Brezničkog huma.

Kasno poslijepodne u Kalniku se održava program međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” i festival narodnih običaja, pjesme i plesa Kalnik 2017.

Obilježavanje Dana općine Kalnik u znaku je 500. obljetnice posvećenja tamošnje crkve Svetoga Brcka, učenika i nasljednik svetog Martina. Tim je povodom obnovljen  zvonik gotičko -barokne crkve Sv. Brcka, u što je uloženo oko 300 tisuća kuna sredstava Ministarstva kulture, Bjelovarsko-križevačke biskupije, kalničke Župe i Općine Kalnik.

Komentiraj

FOTO:Hina Dario GRZELJ/
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.