Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u petak je osudio Uefinu zabranu igranja utakmica hrvatske reprezentacije na stadionu u Poljudu do kraja kvalifikacija za EP 2016.

“Moram reagirati na kaznu Uefine Disciplinske komisije koja je očekivana, opravdana i čak ne toliko rigorozna kakva je mogla biti. Međutim, kao gradonačelnik Splita moram izraziti nezadovoljstvo i najoštrije osuditi eksplicitnu zabranu igranja kvalifikacijskih utakmica nacionalne reprezentacije na Poljudu. Takvom odlukom se grad Split i svi njegovi stanovnici stavljaju u nepravednu poziciju da snose krivnju za sramotni incident koji je djelo pojedinca ili grupe pojedinaca, i koji za isti moraju odgovarati. Grad Split i njegovi građani dokazali su svoj stav i odnos prema svastici i svemu što ona simbolizira, te ne želimo prihvatiti da naš grad ispašta zbog huliganskog incidenta koji smo svi jasno i jednoglasno osudili, a protiv čega smo se svi dužni boriti u sportskom kontekstu i izvan njega”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Baldasara.

Disciplinska komisija Uefe kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016. zbog kukastog križa koji je bio vidljiv na travnjaku splitskog Poljuda tijekom utakmice Hrvatska – Italija koja se igrala 12. lipnja ove godine. Usto, HNS je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u UEFA-inim natjecanjima ponovno će igrati bez publike. Usto, UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.