U povodu najava iz Vlade da se odustaje od privatizacije Imunološkog zavoda, ministar zdravlja Siniša Varga rekao je u utorak da se zalaže da Imunološki bude ustanova od javnog interesa, pod okriljem države i Ministarstva zdravlja, poput Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, te da zadrži sve radnike i kontinuitet proizvodnje cjepiva i krvnih derivata.

Preuzeli bismo sve radnike s kontinuitetom plaće iz državnog proračuna, te kontinuitetom proizvodnje derivata iz krvne plazme, virusnih i bakterijskih cjepiva, izjavio je Varga novinarima upitan za najave da će Vlada na ovotjednoj sjednici donijeti odluku o preoblikovanju Imunološkog zavoda u ustanovu u okviru Ministarstva zdravlja.

 

  • Ne želeći prejudicirati odluke Vlade, rekao je da je kao ministar zdravlja neposredno i stalno zainteresiran za sudbinu tog zavoda.

 

U Uskoj suradnji s HALMED-om (Agencija za lijekove i medicinske proizvode) ishodit ćemo sve potrebne dozvole da bismo imali dostatnost krvnih derivata i cjepiva za hrvatsko tržište, izjavio je Varga nakon prvog sastanka radne skupine za izradu novih zdravstvenih zakona.

Komentiraj