Zagreb, 18.05.2017 - Ministar turizma Gari Cappelli i predstavnici 14 kontinentalnih županija potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma na kontinentu iz Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. za koji je Ministarstvo turizma ove godine izdvojilo dodatnih 5 milijuna kuna. Na fotografiji ministar turizma Gari Cappelli. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Ministar turizma Gari Cappelli, neslužbeno doznaje N1, usred političke krize planira preseliti Minisdtarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu u ekskluzivne prostore na Marulićevom trgu u centru Zagreba.

Cappelli je, doznajemo neslužbeno, uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine da mu odobri preseljenje. Nakon toga očekuje suglasnost i Ministarstva financija koje bi mu i trebalo osigurati sredstva za skupe prostore.

Četiri tisuće kvadrata Ministarstvo turizma plaćalo bi nekoiko milijuna kuna godišnje, a za to nema osiguranih sredstava u proračunu. Ministarstvo za sadašnje prostore ‘Kockice’ na Prisavlju plaća – nula kuna.

Iz Ministarstva turizma za N1 su odgovorili kako na Prisavlju prostor dijele s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, koje je u nekoliko navrata izrazilo potrebu za dodatnim prostorom jer su kapaciteti u ‘Kockici’ premali za dva ministarstva. “Već duže vrijeme razmišlja se o preseljenju i rješavanju trenutne situacije, između ostalog i zbog želje da se cijeli segment turizma smjesti na jednoj zajedničkoj lokaciji”, stoji u odgovoru Cappellijevog Ministarstva.

“Ukoliko do preseljenja u budućnosti i dođe, Hrvatska turistička zajednica iznajmila bi svoje prostore koji se nalaze unutar shopping centra na Iblerovom trgu i ta financijska sredstva bila bi utrošena za najam novog zajedničkog prostora”, poručili su, dodajući da se traže što efikadsniji, jeftiniji i povoljniji modeli preseljenja.

No, kako piše 24sata, Minstarstvo državne imovine, kojem je Capelli poslao zahtjev pregovara za drugi, jeftiniji, prostor, koji je također u centru grada. Radi se o prostorijama PBZ-a u samom centru Zagreba koji je bivši ministar regionalnog razvoja Branko Grčić zakupio po cijeni većoj od 12 eura po kvadratu, pa je država za to izdvajala oko 450.000 kuna mjesečno. Ugovor je raskinut, a ministarstvo regionalnog razvoja je otišlo u nove prostore po skoro upola nižoj cijeni. Ministarstvo imovine sada pregovara ako bi PBZ dao znatno nižu cijenu od one koje je ugovorio Grčić.

Komentiraj