[quote_box_center]

  • Film “Vučje igre” Jelene Oroz, o tri mala vuka koji zajedno provode kasno poslijepodne, nastao je kao diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Redateljica potpisuje i scenarij, grafiku, animaciju, glazbu te montažu, dok je za zvuk bio zadužen Natko Stipaničev

[/quote_box_center]

Na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, čije će se 39. izdanje održati od 15. do 20. lipnja, prikazat će se tri hrvatska uratka – u službenoj konkurenciji kratkometražnih filmova manjinska koprodukcija “Život s Hermanom H. Rottom” Chintis Lungren iz Estonije, u konkurenciji diplomskih filmova “Vučje igre” Jelene Oroz, dok u posebnom programu posvećenom ženama u animaciji sudjeluje film “Miramare” Michaele Mueller, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

“Život s Hermanom H. Rottom” nastao je u produkciji estonskog Chintis Lungreni Animatsioonstuudia te koprodukciji studija Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios.

Scenarij te priče o štakoru koji živi sam u neurednom stanu sve dok se ne svidi mački iz visokog društva koja se poželi useliti kod njega napravio je Draško Ivezić s redateljicom Chintis Lundgren, animaciju Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren.

Film “Vučje igre” Jelene Oroz, o tri mala vuka koji zajedno provode kasno poslijepodne, nastao je kao diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Redateljica potpisuje i scenarij, grafiku, animaciju, glazbu te montažu, dok je za zvuk bio zadužen Natko Stipaničev.

Kratkometražni animirani film “Miramare” švicarske autorice Michaele Mueller također je diplomski rad u produkciji ALU. Taj prikaz mediteranske granice Europe gdje se turisti opuštaju, a ilegalni imigranti bore za bolji život, već je osvojio brojne nagrade, a 2010. je prikazan u selekciji Cinefondation festivala u Cannesu, te u službenoj konkurenciji kratkometražnih filmova Annecyja.

Komentiraj