USKOK je na svojim Internet stranicama objavio kako provodi istragu protiv Franje Lucića zbog osnovane sumnje za davanje mita novinaru portala Telegram Dragi Hedlu.

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku. Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene”, navodi se u priopćenju USKOK-a.

Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora na sjednici u utorak na zahtjev DORH-a jednoglasno je skinulo imunitet zastupniku Franji Luciću. “Nemam ništa protiv pokretanja postupka. Dapače, ja to i pozdravljam kad sam već sada došao u ovu situaciju”, rekao je Lucić.

Naglasio je da nije nudio mito Hedlu niti se po tom pitanju smatra odgovornim, jer kako je rekao, Hedl “nije službena ni pravna osoba”. Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon, kako je kazao, harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke Tofrado.

Nakon što je Hedl objavio da ga je HDZ-ov zastupnik pokušao podmititi Lucić je podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

Portal Telegram objavio je da je Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Komentiraj