Uskok je u četvrtak kao “potpuno neosnovane i neistinite” odbacio tvrdnje obrane bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka da ih je Uskok prevario jer je ukrao stranicu iskaza njihove svjedokinje.

“U članku je, između ostalog, navedeno kako je Čehok na jučerašnjoj raspravi svjedokinji Ružici Nađ Friščić predočio ‘zapisnik s njezina ispitivanja na Uskoku’ te da se sve činilo u redu, osim broja stranica. Nadalje se navodi da Čehok i njegova obrana tvrde da je njima u spis poslan zapisnik s tri, a ne četiri stranice kako su dobili tužitelji i kako je ušlo u sudski spis.

Međutim, u članku se ne navodi daljnji tijek jučerašnje rasprave. Naime, iz sudskog zapisnika je vidljivo da je, nakon što je okrivljeni Čehok svjedokinji dao na uvid zapisnik Uskoka ista navela da nedostaje jedna stranica zapisnika. U sudskom zapisniku je konstatirano da je potom sud otvorio spis u originalnom dijelu i utvrdio da navedeni zapisnik ima četiri stranice, da je numeracija Uskoka u originalnom primjerku i broju te da nije dodavano niti ispravljano bilo što.

Također je zapisnički konstatirano da je svjedokinji predočen zapisnik sudskog spisa te da je svjedokinja navela da se na stranicama 1, 2, 3 i 4 nalazi njen vlastoručni potpis”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Tvrdnje koje je Uskok demantirao objavljene su u Jutarnjem listu nakon sudskog ročišta u Koprivnici gdje se Čehoku i bivšem direktoru gradskog poduzeća Parkovi Miljenku Ptičeku sudi da su sklapanjem štetnih ugovora o zamjeni zemljišta u ‘aferi Mercator’ varaždinski gradski proračun oštetili za 4,46 milijuna kuna.

Komentiraj

FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.