Uskok je u utorak objavio da provedena istraga nije pokazala osnovanost sumnje u kaznena djela mogućeg nezakonitog utjecaja na pojedine saborske zastupnike, u svrhu osiguranja podrške nekoj od političkih opcija izabranih u Hrvatski sabor.

Uskok je policiji naložio da na temelju medijskih napisa istraži eventualne prijetnje i navodno kupovanje, odnosno trgovinu mandatima na koje su se neki zastupnici javno žalili.

U istrazi o navodnim prijetnjama, pritiscima i “trgovanju mandatima” u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova Vlada policijski istražitelji obavili su obavijesne razgovore s trojicom dužnosnika SDSS-a – Vojislavom Stanimirovićem, Miloradom Pupovcem i Milom Horvatom, kao i dvojicom članova Mosta, glasnogovornikom Nikolom Grmojom i gradonačelnikom Omiša Ivanom Kovačićem.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, tijekom kojega su obavljeni obavijesni razgovori sa svim potencijalnim oštećenicima i presumptivnim svjedocima, Uskok je objavio da ne postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Na pritiske i prijetnje žalio se, među ostalima, i “odbjegli” SDSS-ov Mirko Rašković, koji je zatražio zaštitu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović tijekom konzultacija na Pantovčaku, tvrdeći kako su mu iz njegove stranke prijetili da će mu “skinuti glavu”. Na Raškovićeve tvrdnje Pupovac je uzvratio optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.