Najmanje 67 osoba poginulo je u četvrtak u urušavanju platforme na gradilištu elektrane na ugljen u središnjem dijelu Kine.

Do nesreće je došlo u 7 sati po lokalnom vremenu u rashladnom tornju u izgradnji u elektrani Fengcheng, u pokrajini Jiangxi, objavila je državna novinska agencija Xinhua.

U katastrofi su ozlijeđene još dvije osobe a jedna se smatra nestalom, po lokalnom službenom mediju. Više desetaka spasioca uz pomoć rovokopača, dizalica i psa tragača pokušavalo je doprijeti do žrtava. Operacije spašavanja nastavljaju se a mobilizirano je još uvijek više od 300 spasioca.

Do nesreće je došlo tijekom zamjene ekipa. Platforma gdje su se nalazili radnici nalazila se na vrhu rashladnog tornja, objavila je Xinhua.

Ukupno su na mjestu nesreće raspoređena 32 vatrogasna vozila, 212 vojnika, devet pasa istreniranih za potragu i dva drona, objavili su u četvrtak lokalni vatrogasci na društvenoj mreži.

Žrtve su radile na gradilištu na povećanju centrale koje je počelo u srpnju 2015.

Cilj je bio izgraditi dva dodatna generatora od 1000 MW svaki, koji su trebali biti isporučeni krajem 2017. i početkom 2018. za ukupan trošak od 1,1 milijardi eura, po istom izvoru.

Komentiraj