Gotovo 90 rudara je spašeno, a trojica se još uvijek smatraju nestalima nakon što se u petak u sjeveroistočnom dijelu Južnoafričke Republike urušio dio rudnika zlata, izvijestila je tvrtka u čijem je vlasništvu rudnik.

Pri urušavanju glavnog ulaza u rudnik zlata pod zemljom je ostalo zarobljeno 87 rudara, no svi su spašeni, stoji u priopćenju vlasnika rudnika, tvrtke Vantage Goldfields.

Trojica radnika u trenutku urušavanja nalazili su se na površini. Nema informacija o poginulima, no radilo se o velikom broju potencijalno ugroženih.
Rudari u Južnoafričkoj Republici najdublji su u svijetu i među najopasnijima su. Zbog podizanja svijesti o opasnostima koje u rudnicima prijete životima rudara, u posljednje su vrijeme vlasnici rudnika znatno poboljšali sigurnosne uvjete.

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.