Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u utorak s ministrom obrane Josipom Buljevićem, načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnikom Mirkom Šundovom te ravnateljem Vojno sigurnosno-obavještajne agencije brigadirom Ivicom Kinderom, a glavna tema razgovora bio je jutrošnji teroristički napad u Bruxellesu, no bilo je riječi i o stanju u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednice, najoštrije su osuđene neljudski i sumanuti teroristički zločini koji su odnijeli ljudske živote. Naglašeno je kako se moraju zaštititi ljudi te sloboda i demokracija kao temeljne europske vrijednosti i način života. Zaključeno je kako Europa i svijet trebaju ostati odlučni u borbi protiv globalnog terorizma.

Razgovaralo se i o pitanjima nacionalne sigurnosti RH te dopuni Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o obrani koji vojsci omogućuju da na granici pomogne policiji u rješavanju migrantske krize.

Poseban naglasak u razgovoru stavljen je i na stanje u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.