– ‘Pravo je predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili saborski mandat’, izjavili su u nedjelju Iz Ureda predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović, vezano za komentar Stipe Petrine iz Mosta, a kojeg su prenijeli mediji, o kratkom razgovoru predsjednice sa čelnikom Mosta, Božom Petrovim, u četvrtak na Pantovčaku.

Stipe Petrina na svome je Facebooku, uz ostalo, objavio kako je zamolba predsjednice Republike da nakon konzultacija s izaslanstvom Mosta o mandataru, u četvrtak na Pantovčaku, nasamo razgovara sa čelnikom Božom Petrovim – “sramotno ponašanje predsjednice”.

Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić u izjavi Hini istaknuo je da je “pravo je Predsjednice Republike razgovarati sa svima koji su dobili mandat Hrvatskom saboru”.

“Na izravan upit predsjednice Republike izaslanstvu Mosta nitko, pa ni g. Petrina, nisu imali ništa protiv razgovora nasamo Predsjednice s predsjednikom Mosta g. Petrovom”, dodao je glasnogovornik Đurić.

I glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja, izjavio je danas Hini kako u tom potezu predsjednice Republike, Grabar-Kitarović, ne vidi nikakav pritisak.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.