Američka obalna straža je priopćila u petak da pokušava locirati teretni brod s 33 člana posade koji je prijavio teškoće zbog uragana Joaquina dok je s Floride plovio na otok Puerto Rico.

Obalna straža i spasilačke ekipe tragaju za teretnim brodom koji je prevozio automobile, dugim 224 metra s 33 člana posade “koji je izvijestio da ga je zahvatio uragan Joaquin, blizu Crooked Islanda na Bahamima”, navodi se u priopćenju obalne straže.

Dva zrakoplova C-130 poslana su kako bi pokušali locirati El Faro koji je Jacksonville na Floridi povezivao sa San Juanom na otoku Puerto Ricu, kada ga je zadesio uragan Joaquin.

 

  • Kako navodi obalna straža, u četvrtak je brod poslao poruku da gubi brzinu i da je u njega prodrla voda, ali da je taj problem do tada već bio otklonio. Izvijestio je i da se brod nagnuo za 15 stupnjeva.

 

“Pokušaji (spasilačkih ekipa) radi lociranja i uspostave veze s El Farom u četvrtak nisu dali rezultata”, kazala je obalna straža.

Kako navodi specijalizirana mrežna stranica Vesselfinder, brod je sagrađen 1975. i plovi pod američkom zastavom.

Uragan Joaquin – 4. skupine na ljestvici od pet stupnjeva – s vjetrom od 215 km/h u petak ujutro je i dalje harao Bahamima, piše u zadnjem izvješću Američkog središta za praćenje uragana (NHC).

Komentiraj

FOTO: EPA/NOAA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.