HNB upozorava građane na pokušaje prevare zamjenom novčanica. Potaknuti nedavnim slučajem iz HNB-a upozoravaju da oni ne obavljaju zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini djelatnici posjećuju građane u njihovim domovima. Pozivaju građane na oprez i da takve pokušaje prijave Ministarstvu unutarnjih poslova.

“Potaknuta informacijama primljenima od građana o tome da im se obratila izvjesna gospođa i, predstavljajući se kao djelatnica Hrvatske narodne banke, zatražila od njih zamjenu navodno nevažećih novčanica kune važećima, Hrvatska narodna banka drži potrebnim građane upozoriti na sljedeće:

Hrvatska narodna banka ne obavlja zamjenu nevažećih novčanica kune na način da njezini djelatnici posjećuju građane u njihovim domovima i mijenjaju novčanice. Tako ni u opisanom slučaju nije riječ o zamjeni koju obavlja Hrvatska narodna banka, već o namjeri prevare građana. Imajući na umu navedeno, pozivamo građane na oprez pri takvim pokušajima, koje svakako treba prijaviti Ministarstvu unutarnjih poslova.

Hrvatska narodna banka obavlja zamjenu novčanica isključivo u prostoru svoje zgrade (na adresi Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb), pri čemu stranka nevažeće novčanice može donijeti osobno ili ih dostaviti poštanskom pošiljkom’, zaključuje se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.