Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak prijepodne doputovala je u posjet Kninu te je u pratnji gradonačelnice Josipe Rimac i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka obišla Kninsku tvrđavu.

Predsjednica se petnaestak minuta zadržala na vrhu Kninske tvrđave na mjestu gdje je 5. kolovoza 1995. godine tadašnji hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman podizanjem hrvatske državne zastave označio pobjedu u vojno-redarstvenoj oslobodilačkoj operaciji “Oluja” nad velikosrpskim snagama.

 

  • Današnji posjet predsjendice Grabar Kitarović upriličen je tri tjedna uoči jubilarne 20. obljetnice proslave vojno-redarstvene operacije Oluja

 

Predsjednica Grabar Kitarović na Kninskoj tvrđavi posjetila je također objekat u kojem su pripadnici srpskih paravojnih postrojba Dragana Vasiljkovića, koji je nedavno zbog ratnog zločina počinjenog tijekom Domovinskog rata iz Australije izručen Hrvatskoj, mučili i likvidirali hrvatske branitelje.

Na tom je objektu istaknuta spomen ploča s natpisom: „Na ovom su mjestu tijekom 1991. bili zatočeni i ubijani hrvatski branitelji u Kninu od vojne postrojbe ‘kapetana Dragana’ “.

Nakon obilaska tvrđave u Starogradskoj vijećnici – Upravnoj zgradi Kninskog muzeja, koja se također nalazi na Kninskoj tvrđavi, predsjednica je započela sastanak iza zatvorenih vrata s predstavnicima šibensko-kninske županije, Grada Kina i predstavnicima braniteljskih udruga.

Današnji posjet predsjendice Grabar Kitarović upriličen je tri tjedna uoči jubilarne 20. obljetnice proslave vojno-redarstvene operacije Oluja koja se tradicionalno održava u Kninu.

Komentiraj

FOTO:Pixell
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.