Turska je policija u srijedu objavila kako je zaplijenila više od tisuću lažnih prsluka za spašavanje napravljenih za migrante koji pokušavaju prijeći Egejsko more i stići do Grčke, prenosi BBC. Policijski su službenici proveli raciju u luci Izmir.

Zaplijenjeno je 1263 prsluka koji ne zadovoljavaju sigurnosne standarde, objavila je turska agencija Dogan. U radionici u kojoj je provedena racija pronađeno je četiri radnika, uključujući dvije sirijske djevojčice čija dob nije objavljena. Zaplijenjeni prsluci poslani su na policiju, gdje će biti pregledani, a pokrenuta je i istraga.

U utorak su na turskoj obali pronađena tijela 34 migranta, a mnogi od njih su nosili takve prsluke. Među tijelima je bilo i nekoliko djece. Prošle je godine Mediteran prošlo više od milijun migranata, a većina je koristila pravac Turska – Grčka.

Mnogi migranti kupuju prsluke za spašavanje kako bi im pomogli preživjeti opasno putovanje. Propisno napravljen prsluk može koštati i do 130 eura, ali mnogi migranti kupuju jeftine i loše napravljene prsluke koji koštaju oko 13 eura.

Komentiraj