Turska policija je bacila suzavac i ispalila gumene metke u subotu kako bi rastjerala oko 2.000 prosvjednika koji su se okupili ispred prostorija najvećih novina u zemlji nakon što su ih vlasti stavile pod svoj nadzor.

Sud u Istanbulu je donio u petak odluku da se imenuje privremena uprava grupacije Zaman. Grupaciju Zaman, koja uz dnevni list Zaman posjeduje i list na engleskom Today’s Zaman i novinsku agenciju Cihan, smatraju bliskom imamu Fethullahu Guelenu, bivšem Erdoganovu savezniku koji se prometnuo u njegova najljućeg protivnika nakon korupcijske afere koja je krajem 2013. privukla veliku pozornost javnosti i kompromitirala državni vrh. Vlada optužuje Guelena za pokušaj državnog udara.
Ta je odluka donesena na zahtjev tužitelja koji istražuje Guelenov vjerski pokret pod optužbom za terorizam, javili su državni mediji.
Policija je u petak u ponoć zauzela prostorije lista Zaman nakon što je suzavcem i vodenim topovima rastjerala stotine ljudi koji su se okupili ispred sjedišta lista u Istanbulu.

Komentiraj