Posebni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura izjavio je u ponedjeljak da je sazvao mirovne pregovore između sirijske vlade i oporbe za 16. svibnja u Ženevi.

Mistura u izjavi izražava nadu da će sporazum, postignut prošlog tjedna u Astani između Rusije, Irana i Turske o uspostavi “sigurnih zona” u Siriji biti u potpunosti primijenjene “kako bi se postiglo značajno smanjenje nasilja i uspostavilo okružje pogodno za unutarsirijske političke razgovore u Ženevi”.

Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem kazao je ranije u ponedjeljak da će se Damask pridržavati ruskog plana o takvim zonama ako ga razmotre i pobunjenici dodajući da pobunjenici trebaju pomoći da se iz zona koje nadzire oporba izbace islamski militanti.

Komentiraj

FOTO:EPA/YOUSSEF BADAWI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.