Četvrt milijuna Sirijaca u okopljenom istočnom dijelu Alepa prijeti glad nakon što su posljednje količine hrane podijeljene u četvrtak, rekao je UN-ov savjetnik za humanitarna pitanja Jan Egeland u Ženevi.

To područje, od srpnja nedostupno za pomoć izvana, nalazi se pod opsadom vladinih snaga kojima podršku pruža rusko zrakoplovstvo.

“Stanje je užasno”, upozorio je Egeland.

Norveški diplomat je rekao da je UN prošlog tjedna pozvao zaraćene strane da propuste hranu, lijekove i medicinske djelatnike u istočni Alep i da dozvole evakuaciju 300 pacijenata s obiteljima.

Ruski potpredsjednik vlade Sergej Rjabkov je rekao u četvrtak da Rusija nastavlja humanitarni prekid zračnih napada na istočni Alep, prenosi agencija Interfax.

Egeland je upozorio da nastavak teških borbi na tlu onemogućava pristup pomoći.

On je zatražio od Sjedinjenih Država, koje podržavaju sirijske protuvladine pobunjenike i Rusije da svojim uplivom omoguće humanitarne operacije.

Ljudima zarobljenim u istočnom dijelu Alepa nedostaje hrane, vode, struje i lijekova.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakTRUMPOVA VANJSKA POLITIKA: Veliki skok u nepoznato
Sljedeći članakKreće novi ciklus Arioso u Lisinskom
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.