Turska ministrica za obitelj i socijalnu politiku Fatma Kaya otputovat će u Rotterdam, u Nizozemskoj, kopnenim putem, objavila je u subotu agencija Anadolija, pojasnivši da se ministrica trenutno nalazi u Njemačkoj te da putuje u Rotterdam kao odgovor na odluku nizozemskih vlasti da se turskom ministru vanjskih poslova onemogući slijetanje u toj zemlji.

Nizozemska vlada je, naime, zabranila slijetanje aviona turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua koji je namjeravao u subotu doputovati u Rotterdam, a turski je predsjednik Tayyip Erdogan odmah iz Istanbula poručio da “oni ne znaju ni što je politika, niti što je međunaroda diplomacija”, nazvavši nizozemske vlasti “ostacima nacista i fašistima”.

Turska vlada pokušava lobirati kod turskih državljana koji žive i rade u europskim zemljama da glasuju na referendumu o širenju ovlasti predsjednika Erdogana.

Cavusoglu je ranije u intervjuu za CNN Turk kazao je da će Turska odgovoriti snažnim ekonomskim i političkim sankcijama ako mu Nizozemska odbije dozvolu da odleti za Rotterdam.

Komentiraj