U Hrvatskoj će danas prevladavati umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje će biti malo kiše, uglavnom u istočnim predjelima i Lici, javlja DHMZ.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu, posebno na sjevernom i dijelu srednjeg, puhat će puhat će umjerena i jaka bura, a u Velebitskom kanalu i olujna. Najviša dnevna temperatura većinom od 13 do 18, u gorju malo niža, a na Jadranu između 19 i 24 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja žute i narančaste boje, uglavnom za obalu. Na riječkom je području izdano narančasto upozorenje zbog jake i olujne bure. Podno Velebita može doći i do orkanskih udara. Zbog jakog vjetra žuta su upozorenja izdana za područja Gospića, Knina i Splita.

Sličnu situaciju Meteoalarm prognozira i za ponedjeljak, kada će upozorenjima biti zahvaćeno i područje Dubrovnika.

U ponedjeljak nas također očekuje umjereno i pretežno oblačno. U Slavoniji i Baranji te Lici povremeno će biti kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka, na sjevernom dijelu ponegdje olujna bura. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C.Najviša dnevna temperatua od 12 do 17, na Jadranu između 18 i 23 °C.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.