Dvojica hrvatskih državljana, 55-godišnjak i 57-godišnjak, osumnjičenih za pljačku oko 855 tisuća kuna u razbojničkom prepadu na cesti u Dramlju 31. kolovoza, zadržani su u subotu u istražnom zatvoru na temelju odluke sudca istrage riječkoga Županijskog suda.

Osumnjičenici su opljačkali djelatnika hotelske kuće Jadran iz Crikvenice, odnosno Turističkog naselja Kačjak, koji je prevozio novčani.

Razbojnici su ga presreli oko 8,40 sati u Dramlju, nasilno izvukli iz vozila, vezali mu ruke na leđa te ga posjeli na stražnje sjedište automobila kojim su se nastavili kretati prema Rijeci. Vezani djelatnik je uspio iskočiti iz vozila, a razbojnici su nastavili voziti, priopćilo je danas Županijsko državno odvjetništvo. Djelatnik je lakše ozlijeđen.

Dvojica pljačkaša pronađeni su i uhićena nakon nekoliko dana, i to jedan na otoku Krku, a drugi na zagrebačkom području. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja pronađena je kod njih veća količina novca, predmeti i osobno vozilo kojima su se koristili prilikom pljačke.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.