Pripadnici policije uhitili su šestoricu hrvatskih mladića nakon što su u subotu postavili plinsku bocu na ulazu u džamiju u selu Omerovići kod Tomislavgrada te su prijetili tamošnjim Bošnjacima.

Desetak mladića u subotu ujutro se dovezlo u dva vozila ispred džamije u Omerovićima te su iznijeli bocu i pustili plin.

Nakon toga su, uz galamu i psovke, bocom razbili staklo na jednome vozilu, a zatim su se uputili prema jednome Bošnjaku koji je pobjegao i skrio se u štali, izvijestili su iz policije.

Mladići su zatim razbili vjetrobransko staklo na teretnom vozilu koje je bilo parkirano uz štalu. Ubrzo se okupilo više Bošnjaka iz sela Omerovića nakon čega su mladići pobjegli u pravcu Posušja. U bijegu je bocom razbijen prozor na prizemlju obiteljske kuće jednoga Bošnjaka.

Policija je u subotu uhitila šest osoba te ih privela u policijsku postaju u Tomislavgradu. Svi uhićeni žive ili su rođeni u Posušju, izvijestila je policija. Istraga se nastavlja. Oni će u nedjelju biti predani Tužiteljstvu Hercegbosanske županije koje će odlučiti o mjeri za određivanje pritvora.

Napad je osudila bošnjačka Stranka demokratske akcije te pozvala na hitno procesuiranje odgovornih za ovaj napad.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.