Njemačko državno odvjetništvo u Karlsruheu pokrenulo je istražni postupak protiv dvije osobe iz savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern zbog sumnje u planiranje terorističkih napada protiv političara s lijevog političkog spektra, priopćeno je u ponedjeljak.

„Obojica osumnjičenih se terete da su planirali napade na političare lijevog spektra koje smatraju odgovornim za ‚promašenu izbjegličku politiku‘ što će, kako su predviđali, uzrokovati osiromašenje državnih blagajni, porast broja napada pa sve do sloma državnog poretka“, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Osumnjičeni, od kojih je jedan policajac, predviđali su „slom društvenog poretka“ koji bi iskoristili za otmicu i ubojstva političara lijevog spektra. Prilikom pretresa u stanu jednog od osumnjičenih pronađena je i lista političara koji bi mogli poslužiti kao žrtve napada.

Osim toga je prilikom pretresa pronađena i veća količina streljiva kao i ilegalnog oružja. Osumnjičeni su uskladištili i veću količinu namirnica za slučaj sloma društvenog poretka.

Obojica se pripisuju desnom političkom spektru.
Kako je priopćilo ministarstvo unutarnjih poslova savezne pokrajine Schwerin, pretresi su izvršeni i u stanovima drugih osoba, među kojima je također jedan policajac, protiv kojih se ne vodi istraga.

Komentiraj