Njemačka policija uhitila je u saskom gradu Markkleebergu 29-godišnjeg Sirijca za kojeg se sumnja da je kao pripadnik tzv. Islamske države sudjelovao u borbama u Siriji, priopćila je u petak policija.

“Osumnjičenom sirijskom državljaninu Ahmadu A. se predbacuje da je kao istaknuti pripadnik teroristički organizacije Fronte Al Nusra krajem 2012. i početkom 2013. sudjelovao u osvajanjima sirijskih gradova Dibsi Afnana i Tabke nakon čega se priključio Islamskoj državi”, priopćilo je njemačko državno odvjetništvo u petak.

Osoba koja je zajedno s osumnjičenim Ahmadom A. uhićena u akciji specijalne policije u noći na petak je u međuvremenu puštena na slobodu.

Stručnjak za terorizam Holger Schmidt rekao je za javni servis MDR Saska kako zasad ne postoje saznanja o tomu da je Ahmad A. planirao terorističke napade u Njemačkoj. Isto tako zasad nije poznato na koji način i kada je osumnjičeni stigao u Njemačku.

Schmidt je izjavio da je broj uhićenja osumnjičenih među izbjeglicama toliki da se u međuvremenu za policiju radi o “rutinskim akcijama”.

Komentiraj