Požari kod Dugopolja i kod Muća te na Svilaji ugašeni su u nedjelju uz pomoć vatrogasaca te sedam protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  Zemunik.

Na požarištu na lokaciji Koprivno kod Dugopolja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i jutros su djelovala dva kanadera te je požar ugašen, a vatrogasce i opremu do požarišta je prevezao helikopter.

Na drugom požarištu, Mirlović Polju, na Svilaji, u Šibensko-kninskoj županiji požar su ugasila dva zračna traktora, a na lokaciji Ogorje Gornje u općini Muć u Splitsko-dalmatinskoj župniji dva kanadera.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su zračne snage HRZ i PZO od 20. lipnja, odnosno od početka ovogodišnje protupožarne sezone sudjelovale u gašenju 31 požara: 11 u Šibensko-kninskoj, po 7 u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj te 6 u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.