Ugašen je požar koji je u subotu izbio u naselju Štedrica u Dubrovačkom primorju, a izgorjelo je 80-ak hektara borove šume i raslinja, potvrdio je u ponedjeljak vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

”Sve je pod nadzorom, Štedrica je jutros službeno izgašena, ali vatrogasne snage će ostati još na terenu. Desetak vatrogasaca dežurat će cijeli dan jer moramo biti oprezni. Tamo je izgorjelo oko 80-ak hektara borove šume i raslinja.”, rekao je Simović.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u subotu je izbilo najviše požara od početka godine- i to na otoku Lastovu, potom na četiri vrlo nepristupačne lokacije na Mljetu, na Korčuli, te u mjestu Štedrica, a kod mjesta Trnovica zbog pojačane bure vratio se krak požara iz BiH koji je planuo još u srijedu. Svi požari osim onog u Štedrici, su tijekom subote stavljeni pod nadzor.
Na Lastovu je izgorjelo deset hektara, na Mljetu ukupno oko četiri hektara, a u Pupnatskoj luci na Korčuli izgorjelo je dva hektara šumovitog predjela.
U Trnovici je izgorjelo 100-tinjak hektara makije i raslinja, a u prvom požaru koji je na tom predjelu planuo u srijedu i 300 hektara što s hrvatske, a što s BiH strane, dok je u Štedrici izgorjelo oko 80-ak hektara većinom raslinja.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.