Ugandska policija istražuje navodni nestanak oko 80 kilograma kokaina, vrijednog oko 4 milijuna dolara, zaplijenjenog posljednjih godina i pohranjenog u hangarima glavne zračne luke zemlje, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik policije.

Ravnatelj policije osnovao je specijalnu ekipu radi istrage tog slučaja.

Dnevni list New Vision, blizak vladi, navodi da je oko 80 kilograma kokaina, zaplijenjenog između 2012. i 2014., nestalo iz skladišta međunarodne zrakoplovne luke Entebbe. Pozivajući se neimenovane izvore, list prenosi da je kokain zamijenjen brašnom.

Slučaj je otkriven nakon što su istražitelji prošle godine uzeli 17 uzoraka za laboratorijske testove, objašnjava New Vision.

Policijski glasnogovornik je odbio komentirati te tvrdnje i prepustio istražiteljima da otkriju gdje je droga. On je rekao da istraga napreduje. Niti jedan neovisni izvor nije mogao potvrditi tu informaciju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.