EPA/SEBASTIEN NOGIER

Četiri vodeće europske nogometne lige na UEFA-inoj ljestvici – španjolska, njemačka, engleska i talijanska- imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018./2019. prema promjenama koje je u petak najavila Europska nogometna federacija.

Prema sadašnjem sustavu, vodeće tri lige-Španjolska, Njemačka  i Engleska – imaju po tri mjesta dok se četverroplasirana momčad iz njihovih prvenstrava treba proći dva kola doigravanja za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Četveroplasirana liga, a to je trenutačno talijanska Serie A, ima zajamčena samo dva mjesta plus jedno u fazi doigravanja.

Što se tiče pete i šeste europske lige njima će mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka biti zajamčeni samo prvoplaisiranoj i drugoplasiranoj momčadi, dok trećeplasirani mora proći doigravanje kao i ove sezone.

Komentiraj

FOTO:EPA/SEBASTIEN NOGIER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.