U srijedu 24. svibnja, u klubu Močvara, održat će se program ”Primijenjena u Močvari” na kojem će učenici predstaviti svoje majice o Močvari i održati koncert.

”Primijenjena u Močvari” naziv je projekta koji je pokrenut između kluba Močvara, UBU-a (Udruge bivših učenika ŠPUD-a Zagreb) i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (ŠPUD), a dio je dugoročnog projekta Močvarni Laboratorij. Cilj suradnje i projekta je senzibiliziranje mlađih generacija i umjetnika u nastanku za događanja na nezavisnoj kulturno-umjetničkoj sceni te razvoj školskog kurikuluma u području projektne i izvanučioničke nastave.

Nakon dizajniranja plakata i urbanog namještaja za Močvaru u prethodnoj godini, treća edicija suradnje bavi se temom dizajna i ilustracija za majice o Močvari.

”Želimo vidjeti kako učenici Grafičkog odjela ŠPUD-a promišljaju o identitetu kluba Močvara i majici kao sredstvu komunikacije i vidljivosti, želimo artikulirati njihovu percepciju i stimulirati je u kreativno-edukativnom procesu”, rekli su u Močvari.

U klubu tako organiziraju stručna predavanja na temu dizajna i ilustracija za majice kroz povijest, prezentacije programa rada Močvare, sate skiciranja i razrade idejnih rješenja unutar nastavnog procesa i radionice sitotiska na majice. Tako su kroz tehniku i praktična znanja o sitotisku učenike u radioni Cirkorame vodili njezini voditelji Nikola i Damian.

Nakon otvorenja izložbe i revije majica, održat će se koncerti bendova i muzičara ŠPUD-a:

dvije violine – Marlena Okičan i Francesca Rinčić,
kvartet saksofona – Patrik Prežgaj, Luka Relić, Dragutin Roić, Nikola Snetko
orkestar 10 gitara, kvartet gitara i 2 sola, bend Tuđi ljudi
a cappella trio – Katarina Korina Čalović, Latica Kovačević, Linda Saračević

Komentiraj