Završeno je kriminalističko istraživanje ubojstva 27-godišnjeg bivšeg igrača NK Požege Marija Šarčevića za koje policija sumnjiči 23-godišnjeg Antu Memića iz Ivanske kraj Bjelovara.

Memića se sumnjiči da je 29. srpnja oko 5 sati, u Ulici Murve u Novigradu, oštrim predmetom teško ozlijedio Šarčevića, koji je ubrzo potom od zadobivenih ozljeda preminuo, dok je 20-godišnjem Ivanu Ferenčiću iz Koprivnice nanio lakše ozlijede, izvijestila je PU istarska, ne navodeći identitet žrtvi i počinitelja.

 

  • Tijelo preminulog Šarčevića prevezeno je u Opću bolnicu Pula radi obdukcije, dok je Ante Memić priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

Memiću je na Županijskom sudu u Puli određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

U rekonstrukciji okolnosti koje su dovele do zločina, portal Ipress piše da su Šarčević i Ferenčić nakon noći provedene u klubu Element izašli na ulicu gdje su oko pet sati ujutro sreli Memića, bivšeg kolegu iz Lagune Novigrad. Ubrzo je uslijedila svađa, Marijo je pao na tlo i udario glavom u beton, a Memić je otrčao kući po kuhinjski nož s kojim je Šarčeviću nanio ubodne rane u prsa i rame. Nožem je posjekao i Ivana, a potom pobjegao u stan, gdje je oprao nož i sakrio ga u hladnjak. Mladić se vratio na mjesto zločina i gledao kako ekipa Hitne pomoći pruža pomoć Šarčeviću.

Tijelo preminulog Šarčevića prevezeno je u Opću bolnicu Pula radi obdukcije, dok je Ante Memić priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

Policija nije objavila povode za verbalni sukob i tučnjavu s tragičnim ishodom, a ljudi koji poznaju Memića ne skrivaju nevjericu zbog njegova čina. Posebno je iznenađen župnik iz njegova rodnog mjesta koji kaže da je Ante želio postati svećenik.

 

Komentiraj

FOTO:Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.