Trojica policajaca su ubijena a nekoliko je ranjeno u nedjelju u pucnjavi u Baton Rougeu u Louisiani gdje je smrt jednog mladog crnaca početkom srpnja izazvala val prosvjeda, a jedan napadač je ubijen, rekao je mjesni šerif.

Jedna od napadača je mrtav, a dvojica bi mogla biti u bijegu, prema priopćenju ureda šerifa.

Točne okolnosti pucnjave u nedjelju još nisu poznate, ali čini se da su snage reda intervenirale nakon pucnjave između nekoliko pojedinaca. Čini se da su agenti odgovorili na pucnjavu, objasnio je glasnogovornik šerifa Casey Rayborn Hicks, na lokalnom kanalu WAFB9.

Nekoliko agenata policije Baton Rougea su ranjeni i prebačeni u bolnice.

Ta drama se  zbila u ozračju jakih rasnih napetosti u glavnom gradu Louisiane, poprištu brojnih manifestacija protiv policijskog nasilja.

Prosvjedi su pokrenuti nakon smrti Altona Sterlinga, kojeg je ubio policajac. Na lokalnom tv kanalu gradonačelnik Baton Rougea Kip Holden je pozvao na mir, dok vlada strah od novog porasta napetosti.

Nije poznato postoji li veza između pucnjave u nedjelju i nedavnih nereda zbog policijskih ubojstava crnaca u Baton Rougeu i u Minnesoti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.