Četiri su državljana Moldavije poginula, a dva su ozlijeđena u nesreći teretnog zrakoplova koji je zakupila francuska vojska, a u subotu se srušio blizu Abidjana, objavile su vlasti  Obale Bjelokosti i Francuske.

Propelerni teretni zrakoplov srušio se u more u blizini međunarodne zračne luke u glavnome gradu, a pad su preživjela četiri državljana Francuske, rekao je ministar Sidiki Diakite na mjestu nesreće.

Nekoliko izvora iz snaga sigurnosti Obale Bjelokosti tvrdi da je riječ o francuskim vojnicima.

“Ono što možemo reći za sada je da se jutros srušio zrakoplov Antonov … s deset osoba uključivo posadu”, rekao je ministar Obale Bjelokosti.

Nesreća se dogodila tijekom oluje i obilnih kiša te munja koje su zatim otežale akciju spašavanja. Iako je zračna luka u Abidjanu smještena u gusto naseljenom području, čini se da nema stradalih na tlu.

Aerodrom u tom gradu od 5 milijuna ljudi regionalno je prometno središte. Koristi ga i francuska vojska kao logističku bazu za misije u borbi protiv islamista u zapadnoafričkom području Sahela.

Nije još objavljeno ime zrakoplove tvrtke koja je zakupila letjelicu.

Komentiraj

FOTO:EPA/LEGNAN KOULA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.