Glasnogovornik fronte Al Nosra, ogranka Al Kaide u Siriji, njegov sin i još dvadeset džihadista poginuli su u nedjelju u zračnim napadima na sjeveroistoku zemlje, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

“Abu Firas, njegov sin i najmanje 20 džihadista, pripadnika Al Nosre, Jound al-Aqse i uzbečkih džihadista, poginuli su u napadima na njihove položaje u pokrajini Idleb”, rekao je direktork SOHR-a Rami Abdel Rahman. Dodao je da je možda riječ o ruskim napadima ili napadima sirijskoga zrakoplovstva.

Prema podacima Opservatorija, Abu Firas se sastao s drugim džihadistima u sjedištu Al Nosre sjeverno od grada Idleba. Napadnuta su još dva sjedišta Al Nosre i Jound al-Aqse na sjeveru pokrajine Idleb, rekao je Rahmane. Napadi su uslijedili dva dana nakon što je Al Nosra zauzela mjesto al-Eis u pokrajini Alep, kada je poginulo najkanje 12 članova libanonoskoh Hezbolaha, saveznika režima.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.