U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK)  u Varaždinu u petak je premijerno izvedena predstava Georgesa Feydeaua „Gospon lovac“ u adaptaciji Božidara Violića i režiji Tomislava Pavkovića.

Hrvatskoj publici „Gospon lovac“ je poznat u obradi Teatra u gostima, lokaliziranoj i agrameriziranoj verziji, a varaždinska, kajkavizirana verzija bila je izazov za postavljanje varaždinskom ansamblu jer, kako je rekao redatelj Pavković, sjećanje na predstavu s Reljom Bašićem i Vanjom Drachom još je uvijek živo.  U predstavi za kraj sezone varaždinsko je kazalište spojilo svoje dvije odrednice repertoara – kajkavsko i lokalno sa svjetskom literaturom.

U predstavi o bračnoj vjeri i nevjeri glume Robert Plemić (Pusskarsky), Jan Kerekeš (Feller), Ivica Pucar (Kramarić), Karlo Mrkša (Puba), Darko Plovanić (Rukavina, policijski agent), Filip i Nikša Eldan (Agenti), Hana Hegedušić (Melita), Barbara Rocco (Barunica Borelli) i Beti Lučić (Ljubica).

Jan Kerekeš je posebno naglasio nastup u ulozi koju je igrao i legendarni Relja Bašić kao veliki izazov za bilo kojeg glumca, dok je Hana Hegedušić svoju ulogu fizički zahtjevnom, u kojoj se traži komika, a u tome je najviše uživala.

„Radila sam već s Tomicom Pavkovićem i sve bolje surađujemo. Velik je plus kad ste radili s nekim, našli se na istoj valnoj duljini i želite ponovo raditi“, kazala je Hegedušić.

A redatelj je Kerekeša i Hegedušić, uz Roberta Plemića označio kao glumce koji su u kreativnom naponu svojih snaga i „uloge kao da su pisane za njih“.

„Ovo je komedija koji izaziva osmijeh na lica“, rekao je Pavković.

Uz Violića i Pavkovića tim koji je radio na predstavi čine i scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Irena Sušac, te Vladimir Gerić koji je bio zadužen za prijevod. Inspicijent je Vedran Dervenkar, šaptačica Natalija Gligora Gagić, asistentica redatelja Hana Hegedušić te asistentica kostimografkinje Žarka Krpan.

Komentiraj